моята не харчи грам масло пък пак ПО НЯКОЙ път ми глъхне иначе нещо ми попридърпва като я карам и я задаржа на кам 2000об.Иначе ауспуха е чист като сълза,харчи 6-7 извънградско с около 100-120км/ч понякой път ми се струва че не върви другпат пък си варви..... абе незнам.Карам там пък квото дойде.Само темп. датчик ме съмнява щото свещите са ми нови и със старите си го правеше,или зацепване на ремъци ама.... незнам,преди пък не придърпваше!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Прекъсва докато е студена.....
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от rum4o73моята го правеше това с паленето ,смених свещите и го нямам този проблем а това с глъхненето при студен двигател си остана но в по малка граница ,само на ход.А това че ми побутва масло ми казват че било нормално за италианските коли ама не знам ,кажете си и вашето мнение"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТПървоначално публикувано от rum4o73моята го правеше това с паленето ,смених свещите и го нямам този проблем а това с глъхненето при студен двигател си остана но в по малка граница ,само на ход.А това че ми побутва масло ми казват че било нормално за италианските коли ама не знам ,кажете си и вашето мнение156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от ziminедин приятел мноо яко ме избазика:тя като загрее,разширява и затва спира да прекъсваDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от NovachevДобре де отиди примерно при Бобо на една диагностика да ти каже какво има за смяна колата и да знаеш на какво се дължи проблема а не така да сменяш на посоки."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от rum4o73кои е този бобо .къде се намира и мога ли да му имам доверие в качествата му ,а колкото до свещите моите са NGK
Много са добри и страшно ги разбират нещата! При тях си правих колата последно, останах страшно доволен!
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_RФЕРАРИСТ,
как е със Дензото? Нямам предвид само за прекъсването ами и про принцип усеща ли се разлика?"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Кофти ли е за дебитомера когато във входящите колектори има 1-2-3 детонации при палене при студен двг......проблема си остава, и искам да знам.....тия дни ще снимам процеса с камера и звук, за да чуя няколко мнения....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Според мен сместта при студен двигател не е оптимална - изглежда е по-бедна от нужното.
Дайте да изброим всички анджаклами, които участват в смесообразуването и ще тръгнем да разнищваме едно по едно заедно с електричните им връзки (кабели и контакти).
Сигурен ли си че не засмуква минимално к-во "грешен" въздух отнякъде? А как беше преди да сложиш спортния филтър? (пак ли правеше така)Радвай се на това, което имаш, докато работиш за това, което искаш.
Comment
-
Първоначално публикувано от AndyСпоред мен сместта при студен двигател не е оптимална - изглежда е по-бедна от нужното.
Дайте да изброим всички анджаклами, които участват в смесообразуването и ще тръгнем да разнищваме едно по едно заедно с електричните им връзки (кабели и контакти).
Сигурен ли си че не засмуква минимално к-во "грешен" въздух отнякъде? А как беше преди да сложиш спортния филтър? (пак ли правеше така)
Филтъра не е замесен мисля......макар че ще направя и един тест с малко по голямо входящо съпротивление......
Утре сутринта ще снимам студеното палене и ще го постна тука.......
Моето логично обяснение е че в началото за 4-5-6-7-8 секунди екуто сякаш не знае че двг е студен......темп датчик сменен, и с двата прави така, не че първия беше за смяна....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Аз от както сложих спортния филтър и от както занлулих екуто проблема ми се проявява вече по рядко. Значи забелязвам като запаля сутрин и като иа изфорсирам до 300 оборота, но много бавно. Втория път като и подам рязко и не глъхне.
Започвам да се съмнявам в детонационния датчик. Когато при начално запалване се полуат детонации датчика ги отчита и връща аванса одкато е стабилизира работата на мотора и после постепенно покачва аванса на малки стъпки през определено време. Ако отначало вдишнеш много плавно оборотите на мотора няколко пъти колкото да се съвземе. После вече проблемите почти ги няма.
П.С. Не го взимайте много на сериозно това, защото въобще не съм сигурен дали е там причината. Но е възможна причина.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
http://ferrarist.data.bg/M2U00093_Split11.wma
Значи това е звука на двигателя като го запаля сутрин - с видео го снимах, но за да е по компактен го извадих само аудиото - значи това е напълно студено палене, сутринта беше 15 градуса - след завъртането на ключа газта не съм я пипал, просто си къкри на обороти.....а оборотите са между 500 - 700 така на ухо като ги слушам......точно на 22-та секунда от записа се чува за първи път едно изпукване, което е детонация в вх. колектори, и после се чува още няколко пъти......ще чуете че след като изгасих колата и я запалих пак втори път, двигателя заковава 1100 - 1200 оборота и се оправя.....сякъш нещо в началото не ще да се наеме.....иначе като е топла пали от раз, никакви ядове, и съм забелязал че ако я запаля когато е била на слънце или на топло място денем, макар и пак да не съм я карал 4-5-6- часа също го прави това, но по малко и за по кратко време......отвратително......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment